Menu
Hadia Tajik i stortingssalen ved en tidligere anledning. Foto: Heiko Junge / NTB

Rogaland Ap åpner for at Tajik kan bli vanlig sentralstyremedlem

Rogaland Ap, fylkeslaget til Hadia Tajik, står fortsatt ved at hun bør bli nestleder, men kan også leve med at hun blir sentralstyremedlem isteden.

Av NTB | 08.03.2023 01:25:39

Politikk: Fylkeslaget er så langt det eneste som har vedtatt at de ønsker Tajik som nestleder. Den siste tiden har nestlederdebatten dreid seg om Hadia Tajik og Tonje Brenna.

Overfor Klassekampen kommer Rogaland Ap med flere presiseringer til vedtaket, blant annet at fylkeslaget ønsker Tajik som nestleder, men også kan leve med at hun blir sentralstyremedlem. Det er også et krav om at Rogaland skal ha en plass i sentralstyret, noe fylkeslaget ikke har i dag.

– Vi har en helt klar forventning om at Rogland er representert i det nye sentralstyret, og det er noe vi legger til grunn at valgnemnda vil legge opp til. Dersom Hadia Tajik ikke blir nestleder, er hun vårt forslag til sentralstyremedlem, sier Jarle Nilsen på vegne av fylkeslaget.

En rekke fylkeslag har gått inn for kunnskapsminister Tonje Brenna som nestleder.

– Det har vi fått med oss. Hun er en veldig god kandidat, hun også, og vi er helt trygge på at også Tonje kommer til å gjøre en veldig god jobb. Så er det noen partilag som ennå ikke har sagt hva de mener, og noen av dem har gitt signal om at de kan ende opp med å støtte Hadia. Det gjør at vi er i en veldig privilegert posisjon, sier Nilsen.

Hadia Tajik var nestleder i Arbeiderpartiet fra 2015 til hun trakk seg i mars 2022 i forbindelse med flere pendlerboligsaker.

Valgene skjer under landsmøtet i Arbeiderpartiet fra 4. til 6. mai i Folkets Hus i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: