Menu
Jarl Magnus Riiber tok en populær hjemmeseier i Holmenkollen. Foto: Geir Olsen / NTB

Riiber med knockout i Holmenkollen: – Min beste konkurranse

Jarl Magnus Riiber (25) fikk en parademarsj mot hjemmeseier i Holmenkollen etter å ha knust konkurrentene i hoppbakken.

Av NTB | 11.03.2023 22:23:26

Sport: VM-kongen fra Planica avgjorde verdenscuprennet i hoppdelen, der han svevde 134,5 meter og skaffet seg ett minutt og 19 sekunders forsprang til nærmeste utfordrer.

Dermed ble seierskampen aldri spennende i langrennet over 10 kilometer. Riiber gikk kontrollert i front og kunne nyte vårsola i nasjonalanlegget og lyden fra et ivrig hjemmepublikum. Han økte også forspranget sitt betydelig underveis.

– Sannsynligvis var det min beste konkurranse, med et perfekt hopp og et perfekt langrenn. Det var mye folk og fint vær, så det kunne ikke vært bedre, sa Riiber i seiersintervju med arrangøren.

– Hoppet mitt var OK, men Jarl er i en annen verden, sa Schmid.

– Det var en morsom konkurranse med så mye publikum. Jeg er fornøyd med pallplasseringo og med å ha økt forspranget i sammendraget, sa Lamparter.

Jørgen Graabak tok 9.-plassen lørdag.

Riiber tok nylig gull i alle fire disipliner i VM i Slovenia. Han har imidlertid stått over for mange konkurranser til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen. Der er han på fjerdeplass flere hundre poeng bak de tre første.

Lørdagens triumf var Riibers 54. i verdenscupkarrieren. Det er flest av alle kombinertløpere. Søndag er det nytt renn i Holmenkollen.

Tyskeren Julian Schmid gikk inn til 2.-plass, nesten to minutter bak Riiber. Johannes Lamparter fra Østerrike ble nummer tre og avgjorde langt på vei sammenlagtkampen i verdenscupen.

Jens Lurås Oftebro ble nummer fem. Han ligger an til å bli toer i verdenscupen totalt. Han er 136 poeng bak Lamparter, men 30 foran Schmid.

(©NTB)