Sola-spiller Lene Kristiansen Tveiten stoppes her av Vipers-forsvaret i NM-finalen forrige måned. Lørdag scoret hun vinnermålet i den viktige borteseieren mot Fana. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Dramatisk da Sola og Storhamar festet grepet om medaljer

Storhamar og Sola kjempet seg til hver sin ettmålsseier på bortebane lørdag og ligger best an i kampen om medaljeplassene bak seriemester Vipers Kristiansand.

Av NTB | 11.03.2023 22:57:17

Sport: Vipers sikret onsdag seriegullet med sin 18 seier av like mange mulige i kvinnenes eliteserie i håndball denne sesongen, men kampen om de øvrige medaljene lever. Sola tok en svært viktig 26-25-seier borte mot Fana, som med tapet i praksis er ute av dansen.

Sola ledet mye av den første omgangen, men Fana var à jour ved pause på 16-16. I 2. omgang var rollene ombyttet. Da var vertene for det meste foran, på det meste med tre mål, men Sola kunne juble til slutt. Lene Kristiansen Tveiten scoret vinnermålet på straffekast da tiden var ute.

Dommerne mente at Nora Hagerup tråkket innenfor streken da hun skulle stoppe Live Rushfeldt Deila i siste sekund. En svært misfornøyd Fana-trener Erlend Lyssand mente at hun ble dyttet inn dit.

Deila ble Solas toppscorer med seks mål. Tveiten scoret fem, alle på straffe.

Anniken Obaidli førte an med sju mål da Storhamar vant 29-28 borte mot Aker. Storhamar på 2.-plass er to poeng foran Sola, som igjen er tre foran Molde, fem foran Larvik og Fana.

Molde møter Romerike søndag, mens Larvik møter Fredrikstad. Etter helgens runde er det tre serierunder igjen.