Menu
Lene Onsrud Retzius tok gull i stavsprang i friidretts-NM fredag. Embla Matilde Njerve (til høyre) og Birgitte Kjuus (til høyre) tok sølv og bronse. Foto: Norges Friidrettsforbund / NTB

Retzius fikk seg en «støkk» – så tok hun NM-gull i stavsprang

Lene Retzius hadde få problemer med å ta NM-gull i stavsprang i Sandnes fredag. Det gikk imidlertid ikke helt på skinner i starten av konkurransen.

Av NTB | 28.06.2024 20:13:13

Sport: – Jeg er veldig fornøyd. Det er det som er målet i et mesterskap, og det er plasseringene som gjelder. Et gull tar jeg aldri for gitt, sa Retzius til NTB.

28-åringen har en personlig bestenotering på 4,70, satt i Genève for drøye to år siden. Det er samtidig norsk rekord i øvelsen.

Fredag sto hun over samtlige høyder før 4,26 meter, der hun trengte tre forsøk på å komme seg over. Dermed måtte 17-åringen Embla Mathilde Njerve, som lå an til et svært overraskende gull, i stedet nøye seg med sølv. Birgitte Kjuus tok bronsen.

– Jeg har aldri hatt et sånt hopp som jeg hadde i det første forsøket. Jeg mistet grep på staven, og jeg ble litt forfjamset. Da er det en god erfaring å ta seg sammen og klare det siste forsøket. Jeg fikk på en måte en liten støkk, men da var det godt at jeg klarte å omstille og ikke tvile. Det er alltid nervepirrende å ta det siste forsøket, fortsatte Retzius.

På spørsmål om hun har tro på kongepokal, svarte Retzius følgende:

– Jeg så at Karoline (Bjerkeli Grøvdal) løp veldig, veldig bra i går i så dårlige forhold. Jeg har lagt inn en søknad, men jeg vet ikke om den er god nok. Det er stykke bak egen pers også, men om det ikke var bra nok i går, så kommer det flere år.

Retzius tok seg til EM-finale i 2022, der hun ble nummer tolv. I 2021 klarte hun ikke å ta seg til finale i Tokyo-OL. Hun tok seg heller ikke videre fra kvalifiseringen i friidretts-EM i Roma tidligere denne måneden.

Fristen for å kvalifisere seg til sommerlekene i Paris er førstkommende søndag, men Retzius er trygt innenfor kvotegrensen på øvelsen.

Det er imidlertid ikke gitt at Olympiatoppen tar ut en utøver til OL, selv om vedkommende er inne på ranking.

Gullvinner Retzius tok seg deretter over 4,41 på andre forsøk, før 4,52 ble forsert på første forsøk. Det ble også Retzius sitt siste sprang i konkurransen. Det er det høyeste Retzius har hoppet i et NM.

Kitty Friele Faye fikk det på sin side ikke til å stemme. Hennes bestenotering på øvelsen er 4,45 meter, men 21-åringen mislyktes med samtlige forsøk på 4,15. 32 utøvere kommer til Paris gjennom rankingsystemet, og før NM var Faye nummer 36. Dermed ser det vanskelig ut for Faye i OL-jakten.

(©NTB)

Flere nyheter: