Menu
George Santos nekter for å ha gjort noe galt. Han er anklagd for svindel og bedrageri. Fredag må han møte i retten. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Republikaneren George Santos må møte i retten

Den skandaleombruste republikaneren George Santos må møte i retten fredag. Han er tiltalt blant annet for svindel og hvitvasking, men nekter straffskyld.

Av NTB | 30.06.2023 11:28:56

Politikk: Tiltalen mot 34-åringen inneholder 13 punkter, blant annet svindel, hvitvasking, tyveri av offentlige midler og falsk forklaring. Han risikerer 20 års fengsel dersom han blir dømt.

Han må møte i retten i Long Island klokken 12 lokal tid, som er klokka 18 norsk tid. Trolig vil rettsmøtet i hovedsak dreie seg om datoer for fremtidige rettsmøter.

Santos ble valgt inn i Kongressen i mellomvalget i november i fjor. Påtalemyndigheten mener blant annet at penger som han samlet til valgkampen, ble brukt til dyre klær og til å betale ned kredittkort.

Santos ble pågrepet 10. mai. Han nektet da straffskyld og mener at han er utsatt for en politisk motivert heksejakt. Santos ble løslatt mot 500.000 dollar i kausjon, rundt 5,62 millioner kroner.

Santos har han innrømmet å ha kommet med flere løgner om sin fortid, blant annet om at han er jødisk, at han har tatt høyere utdanning og jobbet for bankene Citigroup og Goldman Sachs. Han har også hevdet at besteforeldrene flyktet fra nazistene under andre verdenskrig, noe som ikke er sant.

(©NTB)

Flere nyheter: