Menu
Christophe Galtier i aksjon på sidelinjen for PSG. Foto: Michel Euler / AP / NTB

AFP: PSG-trener Galtier pågrepet i rasismesak

Paris Saint-Germain-trener Christophe Galtier er innbrakt av politiet og avhøres i forbindelse med rasismeanklager mot ham fra 2021, skriver AFP og Le Parisien.

Av NTB | 30.06.2023 11:19:42

Sosiale forhold: Også Galtiers sønn, John Valovic-Galtier, er i politiets varetekt, ifølge Le Parisien. AFP oppgir påtalemyndigheten som kilde på at far og sønn Galtier ble pågrepet fredag.

Saken dreier seg om påstander om at Galtier skal ha ytret seg rasistisk om spillere da han var trener i Nice i 2021.

Politiet innledet etterforskning av saken i april, og konfrontert med rasismeanklagene uttalte Galtier at han var «dypt sjokkert» over påstandene.

Rasismeanklagene stammer ifølge franske medier fra en epost daværende sportsdirektør i Nice, Julien Fournier, sendte i 2021/22-sesongen. Eposten ble sendt til Dave Brailsford, som er direktør for sport i Nice-eier Ineos, og Fournier skrev angivelig at Galtier har uttalt seg rasistisk om en del av troppen han da var trener for.

AFP skrev på dette tidspunktet at innholdet i eposten ikke var bekreftet. Galtier så seg likevel nødt til å ta sterkt avstand fra anklagene, og advokaten hans uttalte i april at han ville ta rettslige skritt for å bli renvasket.

Fotballklubben Nice avviste samtidig å gå ytterligere inn i saken.

– Det dreier seg om to personer som ikke lenger jobber for OGC Nice. Situasjonen ble håndtert med stort alvor på det tidspunktet. Klubben vil ikke komme med ytterligere kommentarer, uttalte klubben.

Galtier har trent PSG siden i fjor sommer.

(©NTB)