Menu
Aktor Marit Oliver Storeng mener den voldstiltalte politimannen brukte langt mer makt enn nødvendig. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Aktor i politivoldssaken: – Bruken av makt kunne ikke ha vært mer unødvendig

Aktor Marit Oliver Storeng mener det er helt uforståelig at den voldstiltalte politimannen valgte å legge Kevin Simensen i bakken da han ville snakke med ham.

Av NTB | 30.06.2023 11:38:56

Kriminalitet og rettsvesen: – Det gikk tre sekunder fra politimannen sto ansikt til ansikt med Simensen, til de befant seg på bakken. Det var ikke en nødvendig og forholdsmessig bruk av makt. Faktisk kunne ikke maktbruken ha vært mer unødvendig, sier aktor Marit Oliver Storeng i sin sluttprosedyre i saken om politivold på Kongsberg.

Aktoren mener at maktbruken den tiltalte politimannen tydde til da han valgte å legge Kevin Winnes Simensen ned i bakken etter at Simensen rev hånden til seg da politimannen tok tak i den, var helt feilslått med tanke på at politimannens formål var å snakke med ham.

– Hvorfor havnet Simensen på bakken? For Spesialenheten er det helt uforståelig, sier Storeng.

Hun viser til at politi og dørvakter må forholde seg til fulle folk på byen hver helg, og at det i dette tilfellet var fire politifolk på stedet som skulle snakke med Simensen, vennen hans og dørvakta som sa at han hadde blitt truet av Simensen.

– Det var et helt ordinært politioppdrag, sier Storeng.

Om slagene som fulgte etter nedleggelsen, sier aktoren:

– At Simensen gjorde mer motstand enn ventet, gjorde ham ikke farlig.

(©NTB)

Flere nyheter: