Menu
Max Verstappen. Foto: Scott Barbour / AP / NTB

Rekordjagende Verstappen best i Melbourne-kvalifiseringen – nytt mareritt for Hamilton

Red Bulls Max Verstappen var som ventet raskest og tok sesongens tredje strake pole position foran Australias Grand Prix i Formel 1 lørdag. Nederlenderen jakter ti strake seirer.

Av NTB | 23.03.2024 09:12:59

Sport: Verstappen vant kvalifiseringen foran Carlos Sainz. Sistnevnte er tilbake etter å ha mistet løpene i Saudi-Arabia som følge av at han måtte opereres for akutt blindtarmsbetennelse.

Verstappens Red Bull-kollega Sergio Perez tok tredjeplassen, mens Lando Norris endte på fjerde.

Verstappen kan ta sin tiende strake seier. Det vil være rekord.

– Jeg er veldig fornøyd med denne helgen så langt. Samtidig har det vært litt tøft å finne en god balanse i bilen, sa Verstappen etterpå.

– Selv under Q1 og Q2 i kvalifiseringen følte jeg egentlig ikke at jeg kunne kjempe om pole position. Men så fikk vi gjort noen små grep på bilen, og det så ut til å hjelpe meg i Q3 til virkelig å presse den til det ytterste, fortsatte han.

Carlos Sainz var overlykkelig over annenplassen etter smertefulle dager og operasjon.

– Jeg føler meg ikke hundre prosent, det er umulig etter å ha tilbrakt så mange dager i sengen som jeg har gjort for å prøve å komme meg, sa spanjolen etter comebacket.

For den sjudobbelte verdensmesteren Lewis Hamilton fortsatte problemene. Han endte bare på 11.-plass og har et uhyre vrient utgangspunkt foran løpene i Melbourne.

Verstappen, som er regjerende verdensmester, har vært uslåelig hittil denne sesongen og vant de to første løpene i Bahrain og Saudi-Arabia.

Sist gang Verstappen ikke sto øverst på pallen etter et Grand Prix-løp, var i Singapore i september i fjor. Siden den gang har han vunnet ni strake, og han har gått seirende ut i 19 av de 20 siste Formel 1-løpene.

(©NTB)

Flere nyheter: