Menu
Statsminister Justin Trudeau forsøker å legge til rette for innvandring til Canada. Foto: Justin Tang / The Canadian Press / AP / NTB

Rekordhøy befolkningsvekst i Canada

Høy innvandring førte til rekordhøy befolkningsvekst i Canada i fjor.

Av NTB | 23.03.2023 08:24:19

Politikk: For første gang økte befolkningen med mer enn 1 million mennesker, ifølge nye tall fra landets statistiske sentralbyrå. Landet har dermed over 39,5 millioner innbyggere.

Årsaken til utviklingen er innvandring, som regjeringen prøver å legge til rette for. I likhet med mange andre rike land har Canada en aldrende befolkning og for tiden mangel på arbeidskraft. Statsminister Justin Trudeau forsøker å løse utfordringen med å åpne dørene for utlendinger.

437.180 innvandrere kom til Canada i fjor, og også dette skal ha vært ny rekord. I tillegg fikk 607.782 midlertidig tillatelse til å jobbe eller studere i landet.

Mens migrasjon er et betent politisk spørsmål i mange andre vestlige land, har canadierne generelt sett en positiv holdning til innvandring.

Regjeringen har gjort det lettere for afghanere å komme til landet, og i fjor kom det i tillegg mange ukrainere. Befolkningsveksten i 2022 var på 2,7 prosent, noe som er et svært høyt nivå på verdensbasis. De aller fleste landene med høyere befolkningsvekst enn dette, ligger i Afrika.

(©NTB)

Flere nyheter: