Guro Reiten scoret mål og hadde målgivende mot Reading søndag. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Reiten med mål og assist da Chelsea vant sin fjerde strake ligatittel – slo Reading 3-0

Guro Reiten og Maren Mjeldes Chelsea vant den engelske superligaen i fotball for kvinner søndag. Seriegullet ble sikret etter 3-0-seieren mot Reading lørdag.

Av NTB | 27.05.2023 17:48:59

Sport: De blåkledde har også vunnet serien de tre foregående sesongene. Laget vant 19 av 22 kamper i serien denne sesongen og avsluttet med 58 poeng.

– Jeg synes titlene blir bedre for hvert år som går og definitivt hardere å vinne. Det er deiligere å vinne når det er jevnt i toppen, sier tomålsscorer Sam Kerr ifølge BBC etter kampen.

I forkant av siste runde ledet Chelsea ligaen med to poeng ned til Manchester United, og trengte dermed bare seier i bortekampen mot tabelljumbo Reading for å sikre tittelen.

Etter drøyt tjue minutter svingte Reiten inn et innlegg i feltet, som Sam Kerr stanget i mål.

Reiten tegnet seg på scoringslisten tre minutter før hvilen da hun doblet ledelsen for gjestene. Kantspilleren løp opp en stikker i bakrommet og plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål.

Kerr noterte seg for sin andre scoring med noen få minutter igjen av kampen.

Både Reiten og Mjelde spilte hele kampen for Chelsea, mens Amalie Eikeland gjorde det samme for Reading.

Lisa Naalsund kom inn med tre minutter igjen for Manchester United, mens lagvenninne Maria Thorisdottir ikke var med i kamptroppen.

Frida Maanums Arsenal endte på 3.-plass, til tross for at de avsluttet sesongen med et 0-2-nederlag mot Aston Villa.

Guro Bergsvand og Elisabeth Terland spilte hele kampen for Brighton da Leicester vant 1-0. Brighton endte nest sist på tabellen, men unngikk nedrykk.

Celin Bizet Ildhusøy spilte de første 57 minuttene for Tottenham i 2-2-oppgjøret mot West Ham.

Vilde Bøe Risa startet for Manchester United i 1-0-seieren over Liverpool. Lucia Garcia Cordoba ble matchvinner. Trepoengeren var likevel ikke nok til å ta seriegullet og de røde djevlene endte på 2.-plass.

Manchester City endte med like mange poeng (47) som Arsenal, men måtte ta til takke med 4.-plassen. Lørdag ble det 3-2-seier mot Elise Steviks Everton. 23-åringen ble byttet ut etter 72 minutter.