Menu
Alan Leong (sittende, i midten) og resten av ledelsen i Hongkongs prodemokratiske parti Sivilpartiet har besluttet å avvikle partiet. Foto: Kin Cheung / AP / NTB

Pro-demokratisk parti i Hongkong oppløser seg

Det prodemokratiske partiet Sivilpartiet i Hongkong har vedtatt å oppløse seg etter at mange partiets medlemmer er presset ut av lokale styrer og forsamlinger.

Av NTB | 27.05.2023 17:39:02

Politikk: Sivilpartiet, som ofte har blitt kalt «skrankeadvokatenes parti», ble grunnlagt i 2006 av hovedsakelig personer fra jussektoren som ønsket å fremme demokratisering i Hongkong.

Partiet har vært en av de siste gjenværende opposisjonsgruppene i Hongkong etter at den omstridte sikkerhetsloven ble innført i 2020, en lov som har ført til at de fleste av Hongkongs politiske dissidenter enten har gått under bakken eller flyttet i eksil.

Men lørdag stemte 30 av de 31 medlemmene på et ekstraordinært møte for å avslutte virksomheten. Det er en prosess som kan ta opp til en måned å fullføre.

– Etter at alle prosedyrer er avsluttet, forsvinner Sivilpartiet fra jordens overflate, sa partileder Alan Leong på møtet.

(©NTB)

Flere nyheter: