Menu
En tidlig påskeferie førte til at mange nordmenn var på reisefot i løpet av årets tre første måneder. Reiser innad i Norge ligger i toppen. Foto: Heiko Junge / NTB

Norgesferiene ligger på topp

I løpet av årets tre første måneder dro nordmenn på 20 prosent flere reiser enn i samme periode i fjor. Tidlig påske pekes på som en av årsakene, ifølge SSB.

Av NTB | 29.05.2024 08:33:31

Økonomi og næringsliv: Gjennom januar, februar og mars dro nordmenn på 8,24 millioner reiser, noe som er 1,4 millioner flere enn på samme tid i 2023, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er det høyeste antallet reiser som er målt for et første kvartal i SSBs reiseundersøkelse siden den ble startet opp i 2022. Norgesreiser bidro spesielt til rekorden.

– Påsken er en høytid for reiseglade nordmenn. Siden årets påske falt i første kvartal, mens den i fjor var i andre kvartal, er dette en viktig årsak til den markante økningen i reiseaktivitet i første kvartal, sier seniorrådgiver Guro Henriksen i SSB.

– Under pandemien og i tiden etter har vi endret reisevanene våre. Vi reiser mer i eget land og drar på færre reiser til utlandet, og denne utviklingen fortsatte inn i første kvartal i år, sier Henriksen.

Nordmenn dro på 1,65 millioner reiser til utlandet i første kvartal, en økning på 270.000 sammenlignet med samme periode i fjor. Sammenlignet med samme tid i 2018 er det imidlertid en liten nedgang, ifølge SSB.

I årets tre første måneder dro nordmenn på 6,6 millioner reiser i eget land. Det er 1,14 millioner flere norgesreiser enn på samme tid i fjor og forklares altså av en tidlig påskeferie.

En tidligere undersøkelse fra NHO viste at rundt halvparten av nordmenn planla å dra på påskeferie i år. Sist påsken falt i mars, var i 2018, men sammenlignet med da reiser nordmenn mer i eget land og mindre til utlandet.

(©NTB)

Flere nyheter: