Menu
Dronefoto av det som skal bli Fornebubanen. T-banen blir en ny strekning som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Den skal etter planen stå ferdig i 2027. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Regjeringen kutter i Fornebubanen

Fornebubanen i Oslo og Viken, bussveien på Nord-Jæren og metrobuss i Trondheim får redusert sine bevilgninger med til sammen 460 millioner kroner.

Av NTB | 11.05.2023 14:34:06

– På grunn av noe endret fremdrift i forhold til opprinnelig plan er det et redusert behov for statlig tilskudd i 2023, sier kommunikasjonsdirektør Line Fredriksen i Oslo kommune.

Overføringene til Fornebubanen reduseres med 190 millioner kroner i 2023, men dette blir ifølge Oslo kommune tatt hensyn til i 2024.

– Det er ingen dramatikk i dette, da endret periodisering ikke påvirker den samlede finansieringen eller fremdriften av Fornebubanen, legger hun til.

Riksveiene kommer derimot godt ut i det reviderte budsjettet. Regjeringen bevilger 1,2 milliarder kroner mer til vedlikehold på disse enn i høstens statsbudsjett.

– Denne regjeringen fører en ansvarlig veipolitikk, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.

Regjeringen har også bevilget nesten 400 millioner kroner til å dekke utgifter til søksmål.

Et Stavanger-selskap gikk til sak mot staten ved Samferdselsdepartementet med krav om tilleggsvederlag knyttet til byggingen av Eiganestunnelen. I slutten av mars 2023 ga Høyesterett selskapet medhold. Staten må betale 400 millioner kroner i tunnel-erstatning etter søksmålet.

(©NTB)

Flere nyheter: