Menu
Politiet mener broen kollapset da treplanker som var satt opp som støtte, ga etter. Ulykken skjedde i 10.30-tiden lokal tid torsdag. Foto: Jussi Nukari / Lehtikuva via AP / NTB

Flere barn skadd etter at gangbro kollapset i Finland

27 barn er skadd etter at en gangbro kollapset i Esbo i Finland torsdag. Barna tilhører en gruppe skoleelever og har ulik skadegrad.

Av NTB | 11.05.2023 14:44:14

Medisin og helse: Gangbroen sto i nærheten av en byggeplass og var satt opp midlertidig, skriver kringkasteren Yle. Politiet mener broen kollapset da treplanker som var satt opp som støtte, ga etter. De på broen falt da fem til seks meter ned på veien under.

Bilder fra stedet viser sidene av gangbroen stort sett intakte, men et gapende hull på midten og en haug med treplanker under den ene enden. Ulykken skjedde i 10.30-tiden lokal tid.

Sjefen for brannvesenet i Esbo sier til Ilta-Sanomat at det var en gruppe på rundt 40 skoleelever på brua da den kollapset.

– Et titalls personer har fått mer alvorlige skader, men det er ingen umiddelbar fare for liv. Det er hovedsakelig snakk om bruddskader. De andre skadde har fått lettere skader, opplyser brannsjefen til avisen.

Ifølge Yle er flere av barna, som stort sett er 14 og 15 år, sendt til ulike sykehus i byen. Politiet sier til IIta-Sanomat at 24 personer er fraktet til fire sykehus. Elevene var på en skoletur da ulykken skjedde, og læreren er blant de skadde.

Ifølge et øyenvitne ble minst 13 personer fraktet bort i ambulanser, og deretter er sju personer båret videre bort på båre. Flere ble behandlet på stedet av helsepersonell. Et øyenvitne forteller at hen kunne høre støy etterfulgt av et høyt skrik da ulykken skjedde.

Det er opprettet et kriseteam ved skolen, opplyser lokale myndigheter.

Flere nyheter: