Menu
Kronprins Mohammed bin Salman (t.v.) har økt bruken av henrettelser sammen med sin far kong Salman. Her er han fotografert under VM i fotball i Moskva i 2018 sammen med Russlands president Vladimir Putin (t.h.) og Fifa-president Gianni Infantino. Arkivfoto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før.

Av NTB | 01.02.2023 10:47:41

Kriminalitet og rettsvesen: Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

Den viser også at det i snitt er gjennomført 129,5 henrettelser i året etter at kong Salman ble konge i 2015. Han utnevnte to år senere sønnen Mohammed bin Salman til kronprins, som siden er blitt regnet som landets faktiske leder.

Til sammenligning ble det i perioden fra 2010–2014 registrert 70,8 henrettelser i snitt per år.

I rapporten, som ble offentliggjort tirsdag, dokumenteres også bruk av tortur og andre menneskerettsbrudd i det oljerike kongedømmet.

Oversikten over antall henrettelser er basert på offisielle uttalelser som er sammenlignet med gruppenes egne undersøkelser og intervjuer med advokater, slektninger og aktivister.

(©NTB)

Flere nyheter: