Menu
Om USA sender langdistanseraketter til Ukraina, vil det eskalere krigen, men ikke endre dens kurs, ifølge Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Foto: Pontus Höök / NTB

Kreml: Amerikanske langdistanseraketter vil eskalere krigen

Langdistanserakettene som skal være del av en ny pakke med militærbistand til Ukraina fra USA, vil trappe opp krigen, men ikke endre dens kurs, ifølge Kreml.

Av NTB | 01.02.2023 11:07:58

Politikk: – Ja, dette er en direkte måte å eskalere spenningen, å trappe opp ytterligere, vi ser det. Det vil kreve at vi gjør mer, men – og dette sier jeg igjen – det vil ikke endre noe. Den militære spesialoperasjonen vil fortsette, svarte Kreml-talsmann Dmitrij Peskov på et spørsmål om meldinger om en ny, amerikansk våpenpakke til Ukraina onsdag.

Peskov sa også at det ikke er lagt noen planer om samtaler mellom Russlands president Vladimir Putin og USAs president Joe Biden.

Den siste bistandspakka fra USA, som oppgis å være verdt 2,2 milliarder dollar – knappe 22 milliarder kroner – ventes å inkludere langdistanseraketter, har Reuters fått opplyst av amerikanske tjenestepersoner. Det vil i så fall være første gang.

Rakettene vil gjøre at Ukraina, som sier de har planer om å ta tilbake hele sitt territorium, blir i stand til å angripe mål lenger inn i russisk-kontrollerte områder.