Menu
Britenes tidligere statsminister Boris Johnson (t.v.) mener Ukraina bør få alle de våpnene de ber om, også kampfly. I januar besøkte han president Volodymyr Zelenskyj (t.h.) i Kyiv. Foto: Den ukrainske presidentens kontor / AP / NTB

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly.

Av NTB | 01.02.2023 10:27:39

Politikk: Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

– Hver eneste gang vi har sagt at det vil være galt å gi Ukraina det ene eller andre våpensystemet, så har vi endt opp med å gi dem det likevel, sier Johnson til Fox News.

– Jeg husker at vi ble fortalt at det ville være galt å gi dem panserbrytende raketter. De var i virkeligheten uunnværlige, og under president Donald Trump fikk de også Javelin-raketter. Disse var helt avgjørende da de russiske stridsvognene ble drevet tilbake, fortsetter han i intervjuet.

– Vi sa også det samme om stridsvogner. Alt jeg sier er at vi må spare tid, spare, penger og spare liv. Gi ukrainerne det de behøver så raskt som mulig, sier Johnson.