Menu
Politi holdt onsdag kveld vakt utenfor sykehuset der flere sårede ble fraktet etter angrepet mot presidentkandidat Fernando Villavicencio. Foto: Juan Diego Montenegro / AP / NTB

Presidentkandidat i Ecuador drept

Fernando Villavicencio, den ene av Ecuadors åtte presidentkandidater, er drept på et valgkamparrangement.

Av NTB | 10.08.2023 03:14:22

Politikk: Videoer i sosiale medier viser folk som søker ly og roper på valgkamparrangementet i hovedstaden Quito idet man kan høre lyden av skudd.

Villavicencio var på vei inn i en bil etter arrangementet da han ble skutt. Drapet skjedde onsdag kveld lokal tid. Ifølge avisen El Pais ble det avfyrt tre skudd mot hodet hans.

Flere andre som var ved Villavicencio, ble truffet av splinter og sendt til sykehus.

President Guillermo Lasso, som selv ikke stiller til gjenvalg, sier at den eller de som sto bak drapet, skal stilles til ansvar.

– I hans minne og for hans kamp, vil jeg forsikre dere om at denne kriminelle handlingen ikke skal gå ustraffet hen. Organisert kriminalitet har gått for langt, men hele lovens tyngde skal ta hånd om dem, uttalte Lasso, som innkalte landets sikkerhetstopper til hastemøte, natt til torsdag norsk tid.

Villavicencio var medlem i nasjonalforsamlingen fram til mai i år og stilte som en av de til sammen åtte kandidatene til presidentvalget som skal holdes 20. august. Det skal også holdes valg på ny nasjonalforsamling samme dag.

Villavicencio var 59 år gammel og hadde bakgrunn som journalist. Hans valgkamp gikk blant annet ut på korrupsjonsbekjempelse. Han hadde en oppslutning på rundt 7,5 prosent på de siste meningsmålingene.

(©NTB)

Flere nyheter: