Menu
Zaineb Al-Samarai (til venstre) og Berit Kjøll under en debatt i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Presidentkampen i NIF: – Løpet er kjørt for Kjøll

Berit Kjølls sjanser til å bli sittende som idrettspresident, er så godt som borte. Det mener ekspert på idrettspolitikk Andreas Selliaas.

Av NTB | 23.05.2023 08:38:48

Sport: Valget skjer på Idrettstinget i Bergen om snaut to uker.

– Kjølls mulighet ligger i at det er hemmelig valg og at delegater fra kretser eller særforbund stemmer noe annet enn det som er linjen til kretsene eller forbundene. Og at det graves opp en skandale eller saker fra idrettsstyret der Zaineb Al-Samarai har opptrådt uansvarlig. Det siste har jeg liten tro på, sier Selliaas til NTB.

Han er redaktør av nettstedet idrettspolitikk.no. Mandag publiserte han en artikkel med tittelen «Løpet er kjørt for Kjøll».

– Slik jeg vurderer situasjonen akkurat nå er Al-Samarai soleklar favoritt. Det virker som at idrettskretsene samler seg om henne, og så er det stadig flere særforbund som peker på henne som sin kandidat og ber om ro i rekkene. Det har vært mye uro i NIF de siste månedene og lekkasjer fra styret. Dette taler imot Kjøll, sier Selliaas.

Sju av valgkomiteens medlemmer vil ha ha Al-Samarai som ny president, mens tre støtter at Kjøll bør få en ny fireårsperiode i rollen.

Samtidig har en rekke forbund frontet sitt ståsted den siste tiden. Ishockeyforbundet er blant dem som støtter Al-Samarai.

– Norges Fotballforbund er det siste forbundet som har gjort akkurat det. Hvis kretsene samler seg og stemmer for Al-Samarai, så trenger hun bare åtte stemmer til for å sikre seieren, sier Andreas Selliaas.

NTB har kontaktet Kjøll for en kommentar til utspillene fra Selliaas, men hun har ikke besvart henvendelsen.

Kjøll avgjorde presidentvalget for snart fire år siden med 50,61 prosent av stemmene mot storfavoritten Sven Mollekleivs 49,39. To stemmer avgjorde da valget.

Valgkomiteen i Norges Idrettsforbund har innstilt på at Zaineb Al-Samarai bør bli ny idrettspresident under tinget. Innstillingen var samtidig delt.

Norges Håndballforbund og Norges Rytterforbund er blant dem som står på den sittende idrettspresidentens side.

(©NTB)