Menu
Premier League innfører strengere regler for klubbeiere- og direktører. Det kan få noe å si for hvem som får kjøpe Manchester United. Her omfavner Antony og Marcus Rashford hverandre i en europaligakamp mot Betis nylig. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Premier League skjerper reglene – tvilsomme eiere skal bannlyses

Det blir stilt nye krav til dem som vil eie lag i Premier League. Man får ikke ha en slik rolle hvis man er blitt straffet for brudd på menneskerettighetene.

Av NTB | 30.03.2023 21:44:04

Sport: Det ble klubbene i Englands lukrative toppdivisjon enige om på et møte torsdag, skriver nyhetsbyrået DPA.

Regelverket for klubbeiere og -direktører er blitt strammet på flere områder. Personer som har begått voldelig kriminalitet, korrupsjon, bedrageri, skatteunndragelse og hatforbrytelser får ikke lenger ta del i klubbdriften.

Det samme gjelder personer som er blitt statlig sanksjonert.

Premier League er blitt kritisert for å ha sluppet til russiske oligarker som Roman Abramovitsj i Chelsea og utenlandske stater som Saudi-Arabia i Newcastle. Sistnevnte ble høsten 2021 tatt over av det saudiarabiske investeringsfondet PIF, og oppkjøpet ble kraftig kritisert av flere menneskerettighetsorganisasjoner.

Årlige kontroller vil bli gjort av PL for å se til at eierne følger de nye reglene. Endringene er innført med umiddelbar virkning.

(©NTB)

Flere nyheter: