Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Politisk streik og markering mot høye strømpriser

Tirsdag gikk 500 industriarbeidere fra over 20 bedrifter i Raufoss Industripark ut i en politisk streik mot høye strømprisene. I dag er det fanemarkering foran Stortinget med mange lokale deltakere.

Av Egil M Solberg | 16.03.2023 16:34:56

Strømkrise: Tirsdag gikk 500 industriarbeidere fra over 20 bedrifter i Raufoss Industripark ut i en politisk streik mot de høye strømprisene. Flere streiker er varslet, og i dag er det fanemarkering foran stortinget.

– LO i Nord-Rogaland deltar for å markere vår misnøye over stortinget sin manglende evne til å ta tilstrekkelige grep. Vi oppfordrer også våre fagforeninger om å støtte opp om de politiske markeringene, sier leder i LO i Nord-Rogaland, Steffen Høiland.

Lokallaget gir sin fulle støtte til de som streiker.

– LO i Nord-Rogaland har ikke oppfordret til politisk streik i vårt område, men vi vil uttrykke vår fulle støtte til våre fagforeningskamerater som nå tar i bruk streik som virkemiddel, sier Høyland.

Arbeidsplasser står nå i fare dersom det ikke blir gjort grep.

– Flere av våre bedrifter sliter nå med høye strømpriser, og situasjonen er krevende for hele industrien. Vi har forståelse for at tålmodigheten er i ferd med å bli helt borte, og vil fortløpende vurdere aksjoner og streik dersom ikke stortinget treffer de nødvendige tiltak snarest, sier Høyland.

Flere nyheter: