Menu
Valon Avdylis forsvarer, advokat Svein Holden, opplyser til NTB at hans klient nekter straffskyld for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan på Mortensrud høsten 2021. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Politiet ber om fire ukers varetekt for drapssiktet 36-åringen i Mortensrud-saken

Den 36 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Hamse Hashi Adan på Mortensrud i 2021, erkjenner ikke straffskyld. Politiet ber om fire uker i varetekt.

Av NTB | 15.03.2023 10:04:03

Kriminalitet og rettsvesen: – Han erkjenner ikke straffskyld, opplyser mannens forsvarer, advokat Svein Holden, til NTB.

Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt på Mortensrud i Oslo 7. oktober 2021. To dager etter reiste brødrene Valon (36) og Visar Avdyli (33) fra Norge til Pristina i Kosovo. De ble i ettertid siktet for drap eller medvirkning til drapet på Adan.

Den eldste av brødrene kom tirsdag til Norge etter å ha sittet fengslet i Tyrkia for ulovlig opphold i landet.

Politiets begjæring om varetekt skal behandles i kontorforretning – altså uten at det avholdes rettsmøte – onsdag ettermiddag, opplyser Oslo tingrett.

Påtalemyndigheten ber om fire uker fengsling med brev- og besøksforbud i hele perioden, samt full isolasjon de første to ukene, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Valon Avdyli, som tidligere er domfelt for deltakelse i IS, er så langt ikke avhørt. Han vil «bli tilbudt muligheten til å forklare seg i saken» i løpet av de neste dagene, opplyser Oslo-politiet.

Brødrene er i tillegg siktet for drapsforsøk på personene som sto i nærheten av Adan da skuddene falt. De er også siktet for anskaffelse av våpen og benyttelse av disse på offentlig sted.

Visar Avdylis forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, som ikke ønsker å kommentere saken overfor NTB.

– Min klient begjærer seg løslatt, men samtykker til at spørsmålet blir behandlet i kontorforretning, understreker advokat Holden.

– Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sa politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag om pågripelsen.

Flere nyheter: