Menu
Beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet satte rådet om bruk av uniform til side da det ble besluttet at politiet ikke skulle bruke uniform i Pride-paraden. Foto: Heiko Junge / NTB

Politidirektoratet fulgte ikke råd fra egen arbeidsgruppe om uniform i Pride-paraden

Beredskapsdirektøren i politiet satte rådet fra en arbeidsgruppe i eget direktorat til side da det ble besluttet at politiet må droppe uniform i prideparader.

Av NTB | 13.06.2023 15:59:00

Kriminalitet og rettsvesen: I mai opplyste beredskapsdirektør Tone Vangen i Politidirektoratet at politibetjenter ikke lenger får gå i uniform i Pride-parader, på grunn av sikkerhet.

Et par måneder før beslutningen ble kjent, hadde en arbeidsgruppe i Politidirektoratet sett på retningslinjene for politiets deltakelse i Pride-arrangementer, skriver Politiforum.

Arbeidsgruppen mente at bruk av uniform har stor verdi i paraden, og de ønsket å åpne opp for at flere typer uniformer kunne brukes.

Høringsbrevet fra arbeidsgruppen ble sendt ut til politidistriktene for tilbakemelding, og flere trakk fram viktigheten av å gå i uniform i sine svar.

Vangen forteller til Politiforum at sikkerhet trumfet mangfoldsspørsmålet da temaet om uniform ble drøftet på politidirektørens ledermøte.

– Politidirektørens ledergruppe besluttet at vi måtte se på uniformsspørsmålet isolert og knytte det til trussel- og risikobildet, de erfaringene vi hadde i fjor, og de utfordringene som da oppsto, sier hun.

Ifølge Vangen var ikke arbeidsgruppa rigget til å gjøre dette.

– Det er årsaken til at det ble et annet resultat. Når det gjelder uniformsbruk under Pride, så var det trussel- og risikobildet som ble avgjørende. Og det momentet hadde ikke denne arbeidsgruppa inne i bildet i vesentlig grad og hadde kanskje ikke helt tilgang på den informasjonen, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: