Menu
Tadej Pogacar vant Amstel-rittet. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Pogacar brøt Nederland-forbannelsen – vant Amstel-rittet

UAE-kaptein Tadej Pogacar fortsatte storformen da han syklet inn til overlegen seier i Amstel-rittet og tok sin første seier på nederlandsk jord.

Av NTB | 16.04.2023 17:04:07

Sport: Pogacar satt i brudd sammen med Thomas Pidcock (Ineos) og Ben Healy (EF) til det sto igjen 28 kilometer. Da satte sloveneren inn et ekstra gir opp en lengre stigning og sikret seg luken han trengte for å vinne rittet.

24-åringen har hatt en fantastisk vårsesong hvor han også har vunnet Ronde van Vlaanderen, Paris-Nice, Vuelta a Andalucia og Jaén Paraiso Interior.

Tidlig i rittet var det et sjumannsbrudd som kom seg av gårde og fikk flere minutters luke ned til hovedfeltet. Der satt blant andre Uno-X-rytter Martin Urianstad. Dessverre for nordmannen ble utbryterne tatt igjen med litt over ti mil til mål.

50 kilometer fra mål fikk Uno-X-kompisene Tobias Halland Johannessen, Fredrik Dversnes Jonas Abrahamsen og danske Anthon Charmig et ublidt møte med asfalten.

– Det er rett og slett speilblankt. Det var ille, kommenterte Mads Kaggestad på TV 2.

Uno-Xs sportsdirektør Gabriel Rasch bekreftet overfor NRK at alle fortsatte rittet uten store skader.

I fjor var det polske Michal Kwiatkowski (Ineos) som gikk til topps. Årets ritt var den 57. utgaven av Amstel-rittet, som er en av de tolv sykkelklassikerne.

(©NTB)

Flere nyheter: