Menu
Røyk stiger opp fra et nabolag i sentrum av Khartoum i Sudan søndag. Det har vært kamper mellom regjeringsstyrker og militsen RSF. Foto: Marwan Ali / AP / NTB

Kirkens Nødhjelp holder fortsatt sine folk i Sudan hjemme

Hjelpearbeidet Kirkens Nødhjelp gjør i Sudan er stanset i overskuelig framtid etter kamphandlingene i landet.

Av NTB | 16.04.2023 16:44:09

Ulykker og naturkatastrofer: Kirkens Nødhjelp ber fortsatt alle sine ansatte i Sudan om å holde seg hjemme. Tre FN-arbeidere er blant de drepte i kamphandlingene som startet lørdag.

– Det viser faren ved å bevege seg ute. Deler av landet opplever aktive konfliktsituasjoner. Vi har hørt fra alle våre ansatte og alle er fysisk uskadd, selv om folk er redde og opplever det som en veldig dramatisk situasjon, sier utenlandssjef Arne Næss-Holm i Kirkens Nødhjelp til NTB.

Han sier at arbeidet deres er blitt tvunget til å stoppe opp i overskuelig framtid, men at de vil sette i gang igjen så fort de kan. Når det kan skje, er umulig å si.

– De som dette går ut over til sjuende og sist, er det sudanske folket som igjen får oppleve en usikker situasjon, sier Næss-Holm. Han legger til at det er store behov som ikke blir dekket når humanitære organisasjoner og myndighetene må stanse sitt arbeid.

(©NTB)

Flere nyheter: