Menu
Alexis Pinturault etter VM-tittelen i superkombinasjon. Foto: Lise Åserud / NTB

Pinturault tok VM-gullet i superkombinasjonen på hjemmebane – McGrath på 5.-plass

Veteranen Alexis Pinturault (31) avviste all motstand og seiret i superkombinasjonen i VM i alpint. Medaljen glapp for Atle Lie McGrath.

Av NTB | 07.02.2023 14:55:32

Sport: Det var en svært populær seier blant hjemmepublikummet. Pinturault har et eget hus i VM-byen Courchevel. Vinneren er også halvt norsk. Hans mor er fra Bergen.

Pinturault tok gullet i kombinasjonen i Åre i 2019. For to år siden ble det sølv på franskmannen i VM i Cortina d’Ampezzo.

På hjemmebane var han i tet etter super-G-delen, og han sikret seg seieren etter slalåmdelen med knapp margin.

– Det var veldig sterkt og fortjent. Kult, kommenterte Atle Lie McGrath om seierherren, som har slitt skikkelig i innledningen på sesongen.

Østerrikeren Raphael Haaser gjorde akkurat som søsteren sin Ricarda gjorde i den tilsvarende konkurransen mandag. Han kjørte ned til bronsemedalje og var 0,44 sekunder unna seieren.

Atle Lie McGrath var Norges eneste håp. Han var 1,25 sekunder bak etter super-G-rennet og knappet inn på teten i avslutningen. I mål var han 0,72 sekunder etter Pinturault. Det plasserte ham på en 5.-plass.

Aleksander Kilde Aamodt kjørte ned til sjuende beste tid i super-G, men hadde bestemt seg på forhånd for å droppe slalåmdelen hovedsakelig på grunn av smerter i en hånd etter et fall i Kitzbühel for to uker siden.

Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut i super-G. Dermed var konkurransen over for hans del.

Regjerende verdensmester Marco Schwarz hadde seks hundredeler opp til Pinturault og hadde grønne tall underveis. Men det ble en liten feil helt på tampen, og han kom i mål 0,10 sekunder bak veteranen øverst på pallen.

– Det er solid, men det er kun medalje som gjelder, og det var målet i dag. Det var tett. Jeg gjør jobben i slalåm og hadde beste omgangstid. Jeg tok inn mye på lederne, men det var dessverre ikke nok. Det var for dårlig på toppen. Der ryker de to-tre tidelene det handlet om, sa McGrath til NTB.

Flere nyheter: