Menu
Tykk svart røyk lå over Iskenderun tirsdag. Foto: Serdar Ozsoy / Depo Photos / AP / NTB

Tyrkisk konteinerhavn står i brann etter jordskjelvet

En av Tyrkias største konteinerhavner er midlertidig stengt som følge av en storbrann utløst av jordskjelvet, ifølge shippinggiganten A.P. Møller Mærsk.

Av NTB | 07.02.2023 15:05:30

Ulykker og naturkatastrofer: Flere hundre konteinere står tirsdag i brann for andre dag på rad i den tyrkiske havnebyen Iskenderun sørøst i landet.

Brannen har herjet i det internasjonale havneanlegget siden klokken 17 lokal tid mandag, da en av konteinerne veltet som følge av etterskjelv etter det kraftige jordskjelvet natt til mandag. Det skriver avisen Hürriyet tirsdag.

Sendinger på nyhetskanalen NTV viser tykk svart røyk som stiger til værs fra konteinerne.

Et opptak fra mandag kveld viser mislykkede forsøk på å slukke brannen. På et bilde kan man se en kolonne med røyk som ligner en tornado, mens man på et annet bilde kan se hundrevis av konteinere som har veltet.

Et kystvaktfartøy bistår tirsdag i slukkearbeidet.

Det danskeide shippingselskapet A.P. Møller Mærsk opplyser at havneanlegget er påført omfattende ødeleggelser. All aktivitet på anlegget er stanset inntil videre, og det er uklart når havnen kan gjenåpnes, opplyser Mærsk.

Situasjonen gjør det nødvendig å omdirigere all trafikk til andre havner, blant dem Mersin i Tyrkia og Port Said i Egypt, opplyser Mærsk.

Det tyrkiske shippingselskapet Tribeca og tyske Hapag Lloyd har også varslet om midlertidig stans. Iskenderun er tilholdssted for tungindustri og en av de to største konteinerhavnene sørøst i Tyrkia.

Brannårsaken er ikke kjent, men en kilde i shippingbransjen sier ifølge Reuters at brannen trolig startet i en konteiner fylt med industriell olje.

(©NTB)

Flere nyheter: