Menu
Kong Harald har sendt kondolanser til Tyrkia og Syria etter jordskjelvet som har krevd tusenvis av menneskeliv. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kong Harald sender kondolanser til Tyrkias president og det syriske folk

Kong Harald har sendt kondolanser til Tyrkias president og det syriske folk etter jordskjelvet som til nå har krevd tusenvis av menneskeliv i Tyrkia og Syria.

Av NTB | 07.02.2023 14:35:30

Kuriosa og kjendiser: – Det var med stor sorg at jeg fikk høre om jordskjelvet som har forårsaket så omfattende ødeleggelser og krevd så mange liv, skriver kong Harald i en kondolanse til Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

Tirsdag ettermiddag var 3.419 personer bekreftet døde i Tyrkia i jordskjelvet natt til mandag, i tillegg til rundt 1.602 i Syria.

– På vegne av meg selv og det norske folk sender jeg dere mine dypeste kondolanser og ber dere om å overbringe mine kondolanser og min medfølelse til de etterlatte, til øvrige som er rammet av denne forferdelige naturkatastrofen, og til folket i republikken Tyrkia, skriver kong Harald.

Kong Harald kommer også med en kondolanse til det syriske folk.

– Mine tanker går i dag til det syriske folk. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de som har mistet sine kjære, og med hele folket som er rammet av denne ufattelige tragedien.

Flere nyheter: