Menu
Emilie Haavi gratulerer klubbvenninnen Sophie Román Haug med hattrick mot Filippinene. Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen er også blant gratulantene. Foto: Lise Åserud / NTB

Perfekt jubileumskamp for Haavi

Emilie Haavi rundet 100 landskamper fem dager etter Caroline Graham Hansen og hadde mye større grunn til å være fornøyd med sin merkedag.

Av NTB | 30.07.2023 13:53:12

Sport: – Det ble et perfekt jubileum, sa Haavi til NTB etter 6-0-seieren over Filippinene som sendte Norge videre til åttedelsfinale i VM.

Der Graham Hansen ble vraket til sin jubileumskamp og etterpå skapte storm med sin utblåsning, hadde Haavi all grunn til å smile etter å ha blitt 20. norske kvinne med tresifret antall landskamper.

Hun hadde et godt innhopp i første VM-kamp og har startet de to siste. Søndag leverte hun en ny god prestasjon da laget ga kritikerne svar.

– Jeg har kjent i gruppa at vi har hatt veldig lyst på at denne kampen skulle komme. Vi har kjent på en revansjelyst, en lyst til å vise oss fra en bedre side og at vi også kan score mål. Det gikk vi ut og viste i dag, og vi gjennomførte hele veien. Vi holdt nullen, og det var veldig deilig, sa hun.

– Det var ønsketenkning å få et par tidlige mål, og det fikk vi. Vi gikk ut med masse energi og fikk betaling for det. At vi hadde den ledelsen til pause var et drømmescenario, og så fikk vi et tidlig mål i 2. omgang som punkterte kampen. Da var det nesten så man kunne nyte det litt hele veien, sa Haavi.

Hun er full av beundring for klubbvenninnen.

– Soph gjorde det hun er aller best på. Vi vet at hun har de kvalitetene, derfor ønsket vi å få masse innlegg i boks. Vi visste at vi er fysisk overlegne der. Vi lyktes ekstremt bra med det, og noen av målene hun scoret var veldig bra utført, sa hun til NTB.

Haavi hadde en stor sjanse til å score sitt første landslagsmål siden mars 2019, men alene med keeper på stillingen 4-0 skjøt hun rett på målvakten.

– Det kunne vært prikken over i-en, men når vi vinner så kan jeg leve med det, sa Haavi, som gjerne bryter måltørken i åttedelsfinalen i stedet.

– Jeg får spare det til det gjelder.

Deilig var det også at Roma-spillerens klubbvenninne Sophie Román Haug scoret to tidlige mål.

– Hun følte sikkert på at det var store sko å fylle, men hun gjorde akkurat det hun er god til. Vi var flinke til å sette henne i gode situasjoner, men å levere tre mål i en VM-kamp er utrolig sterkt uavhengig av motstander.

(©NTB)

Flere nyheter: