Linda Caicedo scoret et vakkert mål mot Tyskland i fotball-VM. Foto: Rick Rycroft/ AP/ NTB.

Caicedo-perle og overtidsmål ga colombiansk storeslem i fotball-VM – slo Tyskland 2-1

Den unge juvelen Linda Caicedo (18) ble igjen toneangivende med et drømmetreff da Colombia slo Tyskland 2-1 i en dramatisk kamp i fotball-VM søndag.

Av NTB | 30.07.2023 13:43:12

Sport: 18-åringen hadde en trøblete oppladning til oppgjøret da hun torsdag kollapset på trening som følge av stress. Det skjedde kun få dager etter at hun gjorde mål i 2-0-seieren mot Sør-Korea.

På overtid sendte Manuela Vanegas colombianerne til himmels da hun gjorde 2-1 etter hjørnespark. Få minutter tidligere hadde Alexandra Popp utlignet for Tyskland.

Tre colombianske poeng setter søramerikanerne i en god posisjon i kampen om åttedelsfinale, men de må likevel gjøre jobben i den siste puljekampen mot Marokko for å være sikret avansement.

Det gikk tøft for seg i oppgjøret mellom Colombia og Tyskland, og flere tøffe taklinger preget den første omgangen.

– Det har vært noen stygge dueller, men kanskje ikke så ille som vi hadde fryktet, sa VIF-spiller Olaug Tvedten i NRK-studioet i pausen.

Den største sjansen før hvilen fikk Tyskland-stjernen Popp da hun kom seg fri inne i sekstenmeteren, men 32-åringen skjøt over.

– Det blir en våt kinaputt fra Popp, sa NRKs ekspert Bengt Eriksen om spissens store mulighet like før pause.

Bedre traff Caicedo da hun takket og bukket for muligheten etter drøye tjue minutter. Etter en flott finte forbi to tyske spillere, bøyde 18-åringen ballen på flott vis i krysset.