Menu
Opprørspoliti under en demonstrasjon i Paris tirsdag. Foto: Michel Euler / AP / NTB

Pensjonsprotestene i Frankrike minker i størrelse

Tirsdag var det nye protester mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform, men oppmøtet var ifølge AFP langt mindre enn tidligere.

Av NTB | 06.06.2023 19:59:06

Arbeidsliv: Nyhetsbyrået skriver at rundt 281.000 mennesker demonstrerte over hele Frankrike, det laveste antallet siden protestene startet i januar.

I Paris møtte bare 31.000 personer opp tirsdag, ifølge innenriksdepartementet. Protesttoppen på landsbasis var 7. mars, da myndighetene talte 1,28 millioner demonstranter.

Fagforeningen CGT, som har ledet an i protestene, hevder imidlertid at over 300.000 demonstrerte i den franske hovedstaden og 900.000 over hele landet tirsdag.

– Selv etter seks måneder står fagforeningene fortsatt samlet, og sinnet, frustrasjon og motivasjon er høy. Jeg hører folk si noen ganger at det er over, men det er ikke sant, sa CGT-leder Sophie Binet.

Det har vært omfattende demonstrasjoner i Frankrike mot reformen, som blant annet innebærer at pensjonsalderen heves fra 62 til 64 år og at opptjeningsperioden for å få full pensjon økes til 43 år.

Misnøyen gjelder ikke bare innholdet i reformen, men også det faktum at Macron brukte en grunnlovsbestemmelse til å presse den gjennom uten en endelig avstemning i nasjonalforsamlingen i vår.

(©NTB)

Flere nyheter: