Ole Sæter scoret 1-0-målet hjemme mot Tromsø i Eliteserien søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Overtidsscoring ga Rosenborgs første seier under Maalen – slo Tromsø 2-1 på Lerkendal

Ole Sæter og Ulrik Yttergård Jenssen sto bak målene da Svein Maalen endelig kunne juble for sin første trepoenger som Rosenborg-trener. Tromsø ble slått 2-1.

Av NTB | 16.07.2023 19:03:05

Sport: TIL-spiller El Hadji Diouf så ut til å spolere RBK-festen etter at Sæter hadde gitt hjemmelaget ledelsen før pause. På overtid sikret Ulrik Yttergård Jenssen likevel tre poeng på Lerkendal

Dermed fikk Svein Maalen endelig sin første trepoenger som Rosenborg-trener. Fasit på hans første kamper var tre tap.

Få minutter før full tid fikk Diouf marsjordre etter to gule kort. Det første av dem kom under feiringen av 1-1-målet.

Like før pause rullet vertene opp et praktfullt angrep, regissert av Ole Sæter. Spissen vendte vakkert opp sentralt i banen før han fant rekkekamerat Carlo Holse på venstrekanten. Et presist innlegg havnet hos Sæter, som sikkert ga RBK-ledelse. Det er andre kamp på rad Sæter gjør mål.

– Det var etter boka, så det var deilig. Vi fikk en veldig fin overgangsmulighet, og da er Carlo den beste i ligaen til å finne meg i boksen, sa Sæter til TV 2 i pausen.

Svein Maalen har hatt en fryktelig start på sin periode som hovedtrener på Lerkendal. Debuten endte i 0-3-tap hjemme mot Sarpsborg, før nedrykkstruede Aalesund ble for sterke runden etter. I forrige seriekamp ledet trønderne lenge 1-0 hjemme mot Lillestrøm, men en sen Akor Adams-dobbel ga borteseier.

Tromsø har på sin side imponert under Gaute Helstrups ledelse. Før trondheimsturen søndag var fem seirer og én uavgjort fasit på seks siste seriekampene.