Menu
Sørafrikanske Oscar Pistorius ble verdenskjent da han i 2012 deltok under sommer-OL i London i 2012. Året etter skjøt og drepte han kjæresten gjennom en badedør og hevdet at han trodde hun var en innbruddstyv. Foto: Lehtikuva / NTB

Oscar Pistorius nektes prøveløslatelse

Den sørafrikanske friidretts- og paralympicsutøveren Oscar Pistorius, som soner en dom på 13,5 års fengsel for å ha drept kjæresten, nektes prøveløslatelse.

Av NTB | 31.03.2023 15:24:12

Kriminalitet og rettsvesen: Pistorius drepte i 2013 sin 29 år gamle kjæreste Reeva Steenkamp. Hun ble skutt gjennom baderomsdøren. Pistorius hevdet i retten at han trodde at det var en innbruddstyv på badet, men han ble ikke trodd.

Saken fikk stor oppmerksomhet både i Sør-Afrika og internasjonalt, og fredag skulle en nemnd ta stilling til 36-åringens søknad om prøveløslatelse.

Resultatet ble at Pistorius nektes prøveløslatelse, får AFP opplyst.

– Vi fikk fortalt at søknaden har blitt avvist for nå, og at den vil vurderes på nytt om ett års tid, sier Tania Koen, en av advokatene for Steenkamps familie, til nyhetsbyrået.

Sørafrikanske myndigheter opplyser at Pistorius ikke har sonet minimumsperioden som er påkrevd for å bli prøveløslatt.

Pistorius ble verdenskjent da han deltok i sommer-OL i 2012. Det fordi han mangler begge bein og løp med fjærende proteser. Dette ga ham tilnavnet «Blade Runner».

(©NTB)