Menu
I neste måned er Osasuna en del av conferenceligaens trekning. Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone via AP / NTB.

Osasuna vant fram i CAS – får spille i conferenceligaen

Osasuna får likevel delta i kvalifiseringen til conferenceligaen etter at La Liga-klubben vant ankesaken i Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Av NTB | 25.07.2023 15:53:16

Sport: Det bekrefter klubben på sin nettside.

Osasuna endte på 7.-plass i La Liga forrige sesong, men ble i starten av juli utestengt fra spill i Det europeiske fotballforbundets (Uefa) konkurranser.

I Uefas reglement heter det at lag som har vært innblandet i fiksing av enhver kamp siden 2007, kan bli utestengt fra neste europeiske turnering det kvalifiserer seg til. Osasuna var sist i Europa i Uefa-cupen i 2006/07-sesongen.

Utestengelsen har bakgrunn i at Osasuna-ledere som ikke lenger er i klubben, var involvert i kampfiksing mellom 2012 og 2014.

La Liga-klubben anket avgjørelsen til CAS, som ga dem medhold. Osasuna blir dermed å se i conferenceligakvalifiseringen, og 8.-plasserte Athletic Bilbao får likevel ikke være med.

«I lys av de nye bevisene klubben leverte som forsvar for sin deltakelse i konkurransen, har Uefa konkludert med at Osasuna var et offer for hendelsene som skjedde for nesten et tiår siden, og har verdsatt initiativet klubben har utført for å avklare dem», heter det i klubbens pressemelding.

Osasuna går rett inn i conferenceligaens siste kvalifiseringsrunde og er sikret minst 70 millioner kroner i premiepenger om de spiller seg inn i gruppespillet.

(©NTB)