Kasper Fosser avbildet under orienterings-VM i Spydeberg i 2019. Foto: Geir Olsen / NTB

Orienterings-VM: Fosser kom til kort på mellomdistansen – sveitsisk hjemmeseier

Kasper Fosser ble beste norske på lørdagens mellomdistanse i orienterings-VM. Han tok 7.-plassen foran lagkamerat Eskil Kinneberg.

Av NTB | 15.07.2023 15:13:08

Sport: Plasseringen kom to dager etter at Fosser forsvarte langdistansegullet. Han kunne knapt gå kvelden før lørdagens konkurranse, men greide likevel å komme med i topp ti.

Ingen kunne gjøre noe med hjemmefavoritten Matthias Kyburz i de sveitsiske skogene i Imboden. Han løp inn til en suveren VM-tittel og slo landsmannen Joey Hadorn med to minutter. Jannis Bonek fra Østerrike tok en overraskende bronse.

Fosser havnet 3.24 minutter bak vinnertiden. Rett bak fulgte Kinneberg som nummer åtte, og det var sju sekunder som skilte dem.

I kvinneklassen ble det gull til Tove Alexandersson. Den svenske tittelgrossisten vant foran Natalia Gemperle (Sveits) og lagvenninnen Hanna Lundberg. Ane Dyrkorn og Andrine Benjaminsen la seg inn som Norges to beste løpere rett utenfor pallen.

– Jeg skjønte ikke at jeg lå så bra an før helt på slutten. Det var helt vill jubel på arenaen, sa Dyrkorn til NRK etter å ha tatt fjerdeplassen.

Søndag står stafetter på VM-programmet i Imboden.