Menu
Mannen som fikk tillatelse fra politiet til en offentlig samling for å brenne en tora og en bibel utenfor den israelske ambassaden i Stockholm lørdag, valgte å ikke brenne bøkene. I stedet manet han folk til ikke å brenne hellige skrifter. Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB

Mann droppet torabrenning utenfor Israels ambassade

Mannen som hadde fått tillatelse til å brenne Toraen og Bibelen ved Israels ambassade i Stockholm, holdt en rolig appell om å ikke brenne hellige bøker.

Av NTB | 15.07.2023 16:03:10

Krig og konflikter: – Det er imot Koranen å brenne, og jeg kommer ikke til å brenne. Ingen skal gjøre det, sa den 32 år gamle svensk-syriske mannen utenfor ambassaden lørdag.

Hans planlagte aksjon vakte stor oppmerksomhet internasjonalt, blant annet i Israel. Både president Isaac Herzog og Den jødiske verdenskongressen fordømte på forhånd planene.

Da han søkte om å få brenne en tora og en bibel, hevdet mannen at det skulle være et svar på koranbrenningen utenfor en moské i den svenske hovedstaden i juni. Den hendelsen vakte stor internasjonal fordømmelse i den muslimske verden.

– Dette er et svar til dem som brenner Koranen. Jeg vil vise at ytringsfrihet har begrensninger som må tas i betraktning, sa mannen lørdag.

– Jeg vil vise at vi har respekt for hverandre, vi lever i det samme samfunnet. Hvis jeg brenner Toraen, en annen Bibelen og en annen Koranen, så blir det krig her. Jeg ønsket å vise at det ikke er riktig å gjøre det, la 32-åringen til.

Flere nyheter: