Menu
REDNING: Det ble en omfattende redningsaksjon på Karmøy i dag da et fiskefartøy var i ferd med å gå ned. FOTO: Karmøy Brann- og redning

Omfattende båtredning på Sevland

Brannvesenet på Karmøy fikk etter mange timers innsats berget et fiskefartøy på Sevland i dag. - Det var på hengende håret at det ikke gikk gale, sier innsatsleder Leon Dale.

Av Egil M Solberg | 27.09.2023 17:26:53

Redningsaksjon: Klokken 07.58 onsdag morgen gikk alarmen. Da kom det inn melding om at en katamaran lå med kraftig slagside ved havna til slippen på Sevland.

Det var snakk om en servicebåt som angivelig brukes i forbindelse med fiskeoppdrett som var i ferd med å gå ned i dag morges.

– Når vi kom frem hadde båten tatt inn mye vann. Det var en spesiell båt, like bred som lang og den hadde kraftig slagside. Vi måtte hente alt tilgjengelig mannskap med pumper både fra Kopervik og Åkra, opplyser innsatslederen til Radio Haugaland onsdag ettermiddag.

FOTO: Haugaland brann- og redning.

Operasjonen pågikk helt frem til klokken 14.30 onsdag ettermiddag.

– Det var en del lekkasje av hydrolokkolje og lignende. Dermed måtte vi også få ut lenser rundt fartøyer, opplyser Dale.

Han retter også en takk til folk som kom til for å hjelpe.

– Det var folk som arbeidet på båten og noen som jobbet på kaianlegget som bidro i redningen. Blant annet stilte de med en gravemaskin under redningsaksjonen, opplyser innsatslederen som forteller om en dramatisk redningsaksjon.

– Det var på hengende håret at vi lykkes med redningsaksjonen, sier Dale.

Det fikk med 4-5 timer til pumping og deretter måtte det opprydding til. Det var da mye olje og diesel på utstyret.

– Rengjøringen tok også tid. Vi var ikke ferdige før ved halv tretiden, opplyser han.

FOTO: Haugaland brann- og redning.

Flere nyheter: