Menu
Rune Midtun i FrP er nær ved å skape en politisk plattform sammen med andre partier på Karmøy. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Frp nærmest en koalisjon på Karmøy

FrP med Rune Midtun er nå nær ved å danne en flertallskoalisjon på Karmøy.

Av Egil M Solberg | 27.09.2023 19:57:55

Valg23: Det har vært krevende forhandlinger mellom partiene på Karmøy etter valget. Ikke bare er det jevnt med mandater mellom de tradisjonellere blokkene i politikken, men det det har også vært kamp om posisjonene.

Som Radio Haugaland har omtalt tidligere, har en rekke partier krevd å få ordførervervet om de skal samarbeide med andre. dette ultimatumet har blokkert for reell diskusjon om politikk.

Det er her Rune Midtun og FrP kommer inn. Midtun har nemlig klart å løse dette hinderet på en elegant måte og kommet videre i forhandlingene. Nå dreier det seg, som det skal, om politikk.

Vi har snakket med Midtun og flere andre politikere i dag for å danne oss et inntrykk av status.

På rødgrønn side ser det ut til at krav om ordførerverv og andre posisjoner fortsatt er situasjonen.

Det spesielle her er også at Høyre har vendt ryggen til de største borgerlige partiene og forsøkt å danne en «regnbuekoalisjon» med de rødgrønne.

Høyre forsøker å få til et flertall sammen med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV – samt KrF. Men det vil heller ikke gi flertall.

Begge blokkene er avhengig av de små partiene for å danne et flertall. Disse partiene er dermed i posisjon for å skaffe seg betydelig innflytelse i politikken på Karmøy de neste årene. Det kan se ut til at egge koalisjonene vil strekke seg langt for å få dem med.

Et annet alternativ er å styre med et mindretall. Da må koalisjonene uansett bli enige om en politisk plattform, og der er FrP nær ved å komme i mål.

Flere nyheter: