Oliver Braude og resten av Heerenveen-laget fikk det knalltøft mot PSV. Foto: Geir Olsen / NTB

Oliver (20) rundspilt av PSV – mot seriegull etter 8-0-seier

Oliver Braudes Heerenveen fikk det knalltøft da PSV kom på besøk og vant 8-0 i æresdivisjonen.

Av NTB | 25.04.2024 21:02:23

Sport: Seieren gjør at PSV bare trenger ett poeng for å sikre ligagullet denne sesongen. Det skiller ni poeng ned til Feyenoord på 2.-plass, som har tre kamper igjen av sesongen.

PSV må dermed tape alle sine resterende kamper, mens Feyenoord må ha full pott for å snyte dem fra gullet. Det skiller også en målforskjell på 30 scoringer i favør ligalederne.

Braude startet kampen på Heerenveens venstreback, men fikk det tøft mot gjestene, som ledet 3-0 allerede etter bare elleve minutter. Til pause hadde PSV økt med ytterligere to mål.

Braude var ikke den eneste nordmannen i Heerenveen-troppen. Osame Sahraoui startet kampen på benken, men kom inn etter 72 minutter på stillingen 7-0. Drøye ti minutter senere sto det 8-0 på måltavla.

Daniel Karlsbakk var med i vertenes tropp, men måtte se hele målshowet fra benken.

Heerenveen ligger på 10.-plass på tabellen med 36 poeng etter 31 serierunder. Det skiller 19 poeng opp til AZ Alkmaar på 4.-plass, som er den siste plassen som sikrer spill i Europa neste sesong.