Djurgårdens Tokmac Nguen fikk rødt kort mot Malmö. Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB

Nguen mistet hodet og ble utvist – så ble Botheim matchvinner

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

Av NTB | 25.04.2024 21:12:20

Sport: Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

Det var i det 82. spilleminuttet på stillingen 0-0 at den norske angrepsspilleren var på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius, som jublet hemningsløst over Nguen.

Nguen svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet. Kantspillerens hockeytakling førte også til store tumulter lagene mellom, men til slutt tuslet «Tokki» ned spillertunnelen og inn i garderoben.

– Han burde holdt hodet kaldt. Du kan ikke bli så sur at du reagerer sånn. Det er bare unødvendig å sette laget i denne situasjonen, sa Discoverys svenske kommentator.

– Utrolig dumt gjort, la han til.

Og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene. For ti minutter senere stanget Botheim inn matchvinnerscoringen tre minutter på overtid.

Nguen gjorde i mars overgang fra ungarske Ferencváros til Djurgården, hvor han har notert seg med to mål på fire kamper.

Botheim gjorde også overgang til Malmö i februar. Han står så langt med seks mål og to målgivende på ni kamper for blåtrøyene.