Djurgårdens Tokmac Nguen fikk rødt kort mot Malmö. Foto: Magnus Lejhall / TT / NTB

Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet: – Dritdeilig

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

Av NTB | 25.04.2024 21:13:00

Sport: – Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

Det var i det 82. spilleminuttet på stillingen 0-0 at den norske angrepsspilleren var på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius, som jublet hemningsløst over Nguen.

Nguen svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet. Kantspillerens hockeytakling førte også til store tumulter lagene mellom, men til slutt tuslet «Tokki» ned spillertunnelen og inn i garderoben.

– Han burde holdt hodet kaldt. Du kan ikke bli så sur at du reagerer sånn. Det er bare unødvendig å sette laget i denne situasjonen, sa Discoverys svenske kommentator.

– Utrolig dumt gjort, la han til.

Og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene. For ti minutter senere stanget Botheim inn matchvinnerscoringen tre minutter på overtid.

Nguen gjorde i mars overgang fra ungarske Ferencváros til Djurgården, hvor han har notert seg med to mål på fire kamper.

Botheim gjorde også overgang til Malmö i februar. Han står så langt med seks mål og to målgivende på ni kamper for blåtrøyene.