Menu
Økokrim-sjef Pål K. Lønseth sier at de vil vurdere om det er grunnlag for å åpne etterforskning mot Sindre Finnes' aksjehandler. Foto: Hanna Johre / NTB

Økokrim skal vurdere om det er grunnlag for etterforskning av Finnes-saken

Sjefen for Økokrim sier at de vil vurdere om det er grunnlag for å åpne etterforskning av aksjehandlene til Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes.

Av NTB | 15.09.2023 12:42:26

Politikk: – Økokrim har løpende fulgt med på informasjonen som har fremkommet i offentligheten rundt Sindre Finnes’ aksjekjøp de siste ukene, sier sjefen for Økokrim Pål K. Lønseth til NTB.

Fredag offentliggjorde Erna Solberg en oversikt over aksjehandler ektemannen Sindre Finnes gjorde mens hun var statsminister fra 2013 til 2021.

– Vi vil vurdere om det er grunnlag for å åpne etterforskning av mulige brudd på reglene i verdipapirhandelloven, sier Lønseth, og legger til at de vil meddele offentligheten når en beslutning foreligger.

Erna Solberg sa på en pressekonferanse fredag at Finnes ikke informerte henne eller Statsministerens kontor om aksjehandlene, og hun innrømmet at hun var inhabil i flere saker.

Solberg sa at hun antar at Økokrim ser på materialet uten at hun ber dem om å gjøre det.

– Jeg er helt sikker på at Sindre ikke har fått innsideinformasjon av meg, sa Høyre-lederen.

Flere nyheter: