Menu
Erna Solbergs ektemann har drevet med en svært avansert form for aksjehandel, sier Nordeas investeringsdirektør. Foto: Naina Helen Jåma / NTB

Ekspert om Finnes’ verdipapirhandel: Veldig mye og svært avansert

Sindre Finnes har drevet med svært avansert handel av verdipapirer og må ha fulgt med på markedet meget nøye, sier investeringsdirektør Robert Næss i Nordea.

Av NTB | 15.09.2023 12:52:18

Politikk: – Her er en som må ha fulgt med på markedet mer enn mange profesjonelle investorer, sier Næss til NTB.

Fredag offentliggjorde Høyre listen over aksjehandelen til Solbergs ektemann. Den viser at Sindre Finnes gjorde 3640 handler i aksjer og andre verdipapirer i perioden kona var statsminister.

– Det er veldig mye, sier Næss.

Brutto handlet han for 118 millioner kroner i perioden, har Næss regnet seg fram til. Mandag 15. mars 2021 gjennomførte han hele 62 handler.

– Når du handler over 60 ganger på en dag, er du opptatt av kicket av kjøp og salg. Men på en annen side – hvis du tjener penger på det, så er du flink, sier han.

– Dette er trading hvor mange kan tape alle pengene sine. Det krever at du følger utrolig nøye med på markedet. Det er veldig vanskelig å time dette, sier Næss.

Det er snakk om såkalte bull and bear-handler, hvor man kan spekulere kortsiktig i både oppgang og nedgang i markedene.

– Dedikerte tradere vil gjøre noe sånt. Det er mye kostnader i disse instrumentene, og det holder ikke å være passe flink.

Ifølge Solberg har Finnes hatt omtrent 1,8 millioner kroner i nettogevinst på børsnoterte aksjer i perioden Solberg var statsminister.

– Det er bra, for det koster mye å handle, sier Næss.

Det er ikke bare antall handler som er oppsiktsvekkende. Finnes har brukt svært avanserte og dyre finansielle instrumenter som brukes for å tjene penger kortsiktig. Han har over 1000 slike handler, ifølge investeringsdirektøren.

– 11. juni 2020 handlet han 22 stykker. Tidlig på dagen trodde han dagen skulle ned, og senere trodde han det skulle opp.

(©NTB)

Flere nyheter: