Menu
Flyselskapet Norse Atlantic Airways fikk en vekst i passasjertallene i mai. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Økning i passasjertallene for Norse Atlantic

Norse Atlantic hadde en økning i antall passasjerer i mai. Totalt reiste 58.000 passasjerer med flyselskapet forrige måned.

Av NTB | 12.06.2023 09:59:20

Økonomi og næringsliv: Totalt 58.680 passasjerer fløy med Norse Atlantic Airways i mai, opp fra 48. 847 i april. Det er tredje måneden på rad at Norse har vekst i antall passasjerer.

Fyllingsgraden på flygingene var på 73 prosent. Også det er en økning fra april, da dette tallet lå på 67 prosent, skriver Finansavisen.

31. mai la Norse fram tall for årets første kvartal. De viser at inntektene falt fra 46,4 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor til 39,7 millioner i år.

Dermed fortsetter selskapet å blø penger. Resultat før skatt endte med tap på 71 millioner dollar, mot minus 67 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor.

Toppsjef Bjørn Tore Larsen i Norse kommenterte i mai situasjonen i første kvartal overfor DN.

– Oppsummert er dette i tråd med det vi hadde sett for oss. Første kvartal er generelt et svakt kvartal for alle flyselskap, sa Larsen til DN.

Norse forventer likevel vekst gjennom sommeren.

Finansavisen skriver at bookinger fram i tid var opp henholdsvis 84 og 101 prosent per passasjer i andre og tredje kvartal, sammenlignet med første kvartal.

(©NTB)

Flere nyheter: