Christoffer Karlsen (t.v.) utlignet for Stavanger Oilers borte mot Ringerike lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Oilers slapp med skrekken mot Ringerike – Storhamar tok sin sjuende strake seier

Dobbeltmester Stavanger Oilers slet seg til seier borte mot Ringerike. Serieleder Storhamar og tabelltreer VIF svarte begge med sterke trepoengere i tetstriden.

Av NTB | 14.10.2023 18:53:08

Sport: Ringerike sjokkåpnet mot Oilers og gikk opp i 1-0 ved Jussi Tammela i den første perioden. Bortelaget styrte store deler av begivenhetene i jakten på utligning, men stolpen sto i veien ved to anledninger.

Like før den andre perioden var unnagjort sørget Christoffer Karlsen for en kjærkommen utligning.

21 sekunder ut i siste periode fullførte Anders Henriksen snuoperasjonen for Oilers. Nick Dineen satte spikeren i kisten til 3-1 med sekunder igjen.

Petter Thoresens lag har vist fryktinngytende form i sesongstarten og vunnet ni av de ti første kampene. Seieren mot Stjernen var lagets sjuende strake i eliteserien. Avstanden mellom Storhamar og Oilers er tre poeng.

Før oppgjøret mot Stjernen var Storhamar-bussen involvert i en ulykke på E6. Alle involverte kom uskadd fra hendelsen.

Med drøye ti minutter igjen avgjorde Magnus Henriksen kampen for VIF.

I lørdagens siste kamp vant Lillehammer 2-0 mot Sparta på hjemmeis etter to sene mål.

Serieleder Storhamar tok oppskriftsmessig ledelsen i første periode borte mot Stjernen, men hjemmelaget utlignet noen minutter ut i den andre perioden. Med fem minutter igjen avgjorde Jacob Berglund kampen for Storhamar.

Tabelltreer Vålerenga fikk en marerittstart borte mot Frisk Asker og havnet tidlig under 1-0. Sekunder før slutt i åpningsperioden utlignet gjestene. Mikkel Christiansen sendte hjemmelaget tilbake i ledelsen, før Jørgen Karterud satte inn 2-2 på tampen av andre periode.