Menu
Gjert Ingebrigtsen henter inn juridisk bistand i konflikten med Norges Friidrettsforbund. Foto: Geir Olsen / NTB

Gjert Ingebrigtsen kobler på profilert advokat i konflikten med friidrettsforbundet

Gjert Ingebrigtsen har engasjert advokat John Christian Elden etter å ha blitt nektet trenerakkrediteringer til flere mesterskap i 2024.

Av NTB | 14.10.2023 18:52:48

Sport: Det kommer fram i en pressemelding fra Elden Advokatfirma.

– Friidrettsforbundet er på bærtur. Det er mange familiekonflikter i Norge, uten at store monopolistiske forbund kan eller skal ta stilling til dem ut fra hvem som legger igjen mest penger i forbundet, sier Elden.

Torsdag ble det kjent at Norges Friidrettsforbund (NFIF) ikke vil gi Gjert Ingebrigtsen adgang som akkreditert trener i neste års VM innendørs og EM utendørs. De har også anbefalt at Olympiatoppen gjør det samme i Paris-OL.

– Vi har sendt et brev til Norges Friidrettsforbund hvor vi tar initiativ til en ryddig prosess gjennom samtaler, slik at dette kan løse seg i minnelighet, sier Elden videre.

Han legger til at rettslige skritt vil bli vurdert om dialogen viser seg å være nytteløs. Nettavisen omtalte saken først.

– Jeg synes det er svært spesielt av NFIF å uttale seg på denne måten. Jeg blir svært lei meg og skuffet over at det lages slike karakteristikker om meg. Vanskelig å forsvare seg mot. Jeg må bare ha litt tid på å fordøye dette, skrev han i en tekstmelding til NTB torsdag kveld.

Friidrettspresident Anne Farseth skriver i en melding til VG at de vil delta i et møtte med John Christian Elden.

– Vi har i kveld mottatt epost fra advokatfirma Elden med ønske om et møte. NFIF vil delta i et møte og vil komme tilbake til advokat Elden om tidspunkt, skriver Farseth.

Elden mener familiekonflikten ikke skal gå utover Ingebrigtsens arbeidsforhold som trener.

– Voksne menn skal ikke kunne trasse seg til en utestengelse av andre seriøse utøvere eller trenere, sier han.

I sommer ble Gjert Ingebrigtsen også nektet akkreditering til friidretts-VM i Budapest. Der tok Nordås bronse på 1500-meteren, mens Jakob Ingebrigtsen endte på plassen foran ham.

Ingebrigtsen har uttalt at nekten fra friidrettsforbundet «kom som en bombe».

Gjert Ingebrigtsen har vært trener for Narve Gilje Nordås siden samarbeidet med Jakob og hans øvrige løpesønner ble avsluttet tidlig i 2022.

(©NTB)