Menu
Stine Bredal Oftedal tar pause fra håndballen etter OL i Paris. Før den tid skal hun og resten av Györ-laget gjøre unna finalehelgen av mesterligaen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Oftedal tar Györ-farvel med mesterligafinale – vant den «norske» storkampen mot Esbjerg

Stine Bredal Oftedal og resten av Györs stjernegalleri viste klasse og vant lørdagens Champions League-semifinale mot danske Esbjerg i Budapest med 24-23.

Av NTB | 01.06.2024 16:43:04

Sport: I finalen venter enten franske Metz eller tyske Bietigheim.

De to kamptroppene lørdag besto i alt av hele ti norske spillere. I tillegg til Oftedal hadde Györ også med seg Kari Brattset Dale, Silje Solberg-Østhassel og Veronica Kristiansen. I Esbjerg-troppen var Nora Mørk, Live Rushfeldt Deila, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Sanna Solberg-Isaksen og Henny Ella Reistad de norske bidragene.

Esbjerg innledet oppgjøret på imponerende vis, og anført av Mørk spilte danskene seg opp i 5-2-ledelse. Så tok Györ over initiativet, og i løpet av noen minutter vendte hvittrøyene til 7-5. Mot slutten av første omgang sto Györ-målvakt Sandra Toft i veien for det aller meste, og ved halvtid ledet ungarerne 13-9.

I minuttene etter pause fortsatte Toft å stenge buret, men Esbjerg fikk etter hvert skikk på angrepsspillet. Med ti minutter igjen å spille skilte det kun to mål mellom lagene. Etter noen nervepirrende sluttminutter stakk Györ av med finaleplassen.

Lørdagens semifinale mellom de to storklubbene markerte også det siste møtet mellom Mørk og Oftedal. I januar gjorde sistnevnte det kjent at hun tar pause fra håndballen etter sommerens OL i Paris.

– Det er siste gangen vi spiller mot hverandre. Det er deilig. Vi snakket litt i går, og vi skulle helst vært i her vår semifinale. Men sånn ble det ikke, men vi er innforstått med at begge må gå «all inn», sa Mørk til TV 2.

– Det har vært en fantastisk reise, men jeg føler meg mett og veldig fornøyd. Jeg liker å holde døren litt på gløtt, men det er mest sannsynlig også avslutningen på karrieren min, sa hun i et intervju på Youtube-kanalen til Györ da nyheten ble gjort kjent.

Vipers Kristiansand har vunnet mesterligaen de siste tre årene. Denne sesongen ble det stopp mot Györ i kvartfinalen.

Nora Mørk sto bokført med imponerende 91 nettkjenninger før finalehelgen i den ungarske hovedstaden.

Selv ser Oftedal tilbake på en minnerik karriere.

(©NTB)