LIVESENTER
Menu
Sanna Solberg-Isaksen fikk en stor sjanse til å sikre Esbjerg ekstraomganger mot Györ lørdag, men Sandra Toft stanset skuddet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Skuffet Solberg-Isaksen misbrukte stor sjanse i siste sekund – Györ til mesterligafinale

Stine Bredal Oftedal og resten av Györs stjernegalleri vant 24-23 i en dramatisk Champions League-semifinale mot danske Esbjerg i Budapest.

Av NTB | 01.06.2024 16:53:09

Sport: Sanna Solberg-Isaksen fikk en eventyrlig sjanse til å sikre ekstraomganger med ett sekund igjen, men Györs sisteskanse Sandra Toft sto i veien. Den norske landslagsprofilen var tydelig skuffet etter kampslutt.

I finalen skal Györ opp mot tyske Bietigheim, som slo franske Metz 36-29 i sin semifinale.

– Det føles fantastisk. Det blir min siste kamp i Györ, og jeg er så takknemlig for å få muligheten til å kjempe om det gjeveste trofeet. Det er jeg stolt over, sa Oftedal til TV 2 etter at finaleplassen var sikret.

Esbjerg innledet oppgjøret på imponerende vis, og anført av Mørk spilte danskene seg opp i 5-2-ledelse. Så tok Györ over initiativet, og i løpet av noen minutter vendte hvittrøyene til 7-5. Mot slutten av første omgang sto Györ-målvakt Sandra Toft i veien for det aller meste, og ved halvtid ledet ungarerne 13-9.

I minuttene etter pause fortsatte Toft å stenge buret, men Esbjerg fikk etter hvert skikk på angrepsspillet. Med ti minutter igjen å spille skilte det kun to mål mellom lagene. Etter noen nervepirrende sluttminutter stakk Györ av med finaleplassen.

– Jeg synes det er litt ufortjent at Györ får den, for det kunne like gjerne vært oss. Vi brenner sjanser, og det er derfor vi ikke vinner. Det er ergerlig, sa Reistad til TV 2.

Lørdagens semifinale mellom de to storklubbene markerte også det siste møtet mellom Mørk og Oftedal. I januar gjorde sistnevnte det kjent at hun tar pause fra håndballen etter sommerens OL i Paris.

– Det er siste gangen vi spiller mot hverandre. Det er deilig. Vi snakket litt i går, og vi skulle helst vært i hver vår semifinale. Sånn ble det ikke, men vi er innforstått med at begge må gå «all inn», sa Mørk til TV 2.

– Det har vært en fantastisk reise, men jeg føler meg mett og veldig fornøyd. Jeg liker å holde døren litt på gløtt, men det er mest sannsynlig også avslutningen på karrieren min, sa hun i et intervju på Youtube-kanalen til Györ da nyheten ble gjort kjent.

Vipers Kristiansand har vunnet mesterligaen de siste tre årene. Denne sesongen ble det stopp mot Györ i kvartfinalen.

De to kamptroppene lørdag inneholdt hele ti norske spillere. I tillegg til Oftedal hadde Györ også med seg Kari Brattset Dale, Silje Solberg-Østhassel og Veronica Kristiansen. I Esbjerg-troppen var Nora Mørk, Live Rushfeldt Deila, Kristine Breistøl, Marit Røsberg Jacobsen, Solberg-Isaksen og Henny Ella Reistad de norske innslagene.

Nora Mørk sto bokført med imponerende 91 nettkjenninger før finalehelgen i den ungarske hovedstaden.

Selv ser Oftedal tilbake på en minnerik karriere.

(©NTB)