Menu
En kvinne dekker til et barn med et skjerf for å beskytte ham fra solen i New Delhi i India torsdag. Foto: Manish Swarup / AP / NTB

Feilmåling bak tilsynelatende temperaturrekord i India

Målingen som viste en temperatur på 52,9 grader i Indias hovedstad New Delhi, var 3 grader feil, opplyser indiske myndigheter lørdag.

Av NTB | 01.06.2024 16:33:16

Ulykker og naturkatastrofer: Det meteorologiske departementet i India (IMD) dobbeltsjekket den oppsiktsvekkende målingen som ble gjort i et tett befolket område av New Delhi, og fant at måleren viste 3 grader feil, ifølge minister Kiren Rijiju.

– Vi har nå rettet dette, sier ministeren, og la ved konklusjonen i et utkast til en rapport om saken på X/Twitter.

Til tross for feilmålingen, ser det ut til at byens varmerekord er brutt i hetebølgen som har herjet de siste dagene. To målestasjoner viste onsdag temperaturer på henholdsvis 49 og 49,1 grader. Myndighetene sier at resultatene her er sjekket og at det ikke er noe som tyder på feil.

Den forrige varmerekorden i New Delhi ble satt i mai 1998 og var på 48,4 grader, ifølge IMD.

Mange har mistet livet i den ekstreme heten i India. Fredag ble det meldt om 33 dødsfall som følge av antatt heteslag i delstaten Uttar Pradesh og Bihar i nord, og Odisha i øst. Blant dem var valgfunksjonærer som var på jobb.

(©NTB)

Flere nyheter: