Menu
Johannes Høsflot Klæbo vant i Toblach. Foto: Terje Pedersen / NTB

Nytt Klæbo-show i verdenscupen: – Gjorde det egentlig litt på instinkt

Johannes Høsflot Klæbo viste konkurrentene ryggen og tok en ny sterk verdenscupseier i sprint i Toblach fredag. Langrennsstjernen viste solid VM-form.

Av NTB | 03.02.2023 16:27:57

Sport: Seieren var trønderens 61. i verdenscupen. Klæbo hadde selskap av Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes i finalen.

Taugbøl ble nummer to, mens italienske Federico Pellegrino og Valnes fulgte deretter.

– Jeg er virkelig fornøyd med å være tilbake på toppen av pallen, og om to uker er vi i gang i VM, sa Klæbo i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Til Viaplay fulgte han opp. Klæbo kom rett ned til konkurransen fra høydeoppholdet i Lavazze.

– To timer med fra 1800 meter. Det er oppskriften. Jeg skal opp i høyden igjen nå, og så skal jeg ned igjen i morgen. Jeg tenkte at jeg måtte gripe muligheten, og gjorde det egentlig litt på instinkt, sa Klæbo om at han rykket da farten slakket litt ned på sisterunden.

Klæbo tok sin seier nummer 14 av 19 starter hittil i verdenscupen.

Valnes var fornøyd med 4.-plass.

– Jeg er fornøyd, selv om jeg bommet litt på oppløpet. Formen har vært god lenge, og det smakte godt å få betalt for jobben som er lagt ned, sa Valnes til Viaplay.

Lillehamringen reiste seg etter hvert, men hadde tydelig vondt. I finalen kom han like fullt til start.

– Jeg er en kjeks! Jeg så litt mørkt på det, siden jeg har en svak skulder. Nå lå den og balanserte på skulderbladet, men den var bare sår og øm. Dette har skjedd før, og jeg er ikke bekymret, sa Taugbøl.

– Det så nok mer dramatisk ut enn det var. Denne 2.-plassen var en veldig etterlengtet opptur og godt å ta med seg rett før VM. Det er deilig å dra dit med litt trygghet, la han til.

Det var kun Jenssens tredje start i verdenscupen i karrieren. De to første fikk han på norsk jord før jul.

Landslagets Sindre Bjørnestad Skar klarte ikke å sikre seg en plass i VM-troppen. Fredag ble det semifinaleplass i Toblach, men der sa det stopp.

– Jeg klarte bare aldri å finne posisjonen og ble surrende bak der. Ekstremt frustrerende. Jeg følte meg piggere og piggere og hadde ekstremt lyst til å være i finalen, sa Skar til Viaplay.

Tidlig exit ble det også for Pål Golberg og en formsterk Harald Østberg Amundsen. Østberg Amundsen imponerte med en sterk 12.-plass i prologen.

Golberg mistet på sin side muligheten til å ta viktige poeng i verdenscupen sammenlagt. Der er han andremann bak Klæbo.

For VM-klare Taugbøl ble det drama i semifinalen. Han skadet seg etter å ha støtt sammen med franske Valerio Grond etter målgang. Landslagssprinteren ble liggende på snøen med smerter etterpå.

21-åringen Matz Willian Jenssen gjorde karrierens beste verdenscupresultat fredag. Han sikret seg plass i semifinalen på bekostning av blant andre Pål Golberg. Der ble han utslått.

Even Northug har ikke fått det til å stemme den siste tiden. I Toblach fulgte en ny nedtur. Trønderen røk ut i kvartfinalen, der han gikk i heat med blant andre Klæbo.

(©NTB)